بررسی ۰ تا ۱۰۰ علت ریزش ابرو + راه‌های درمان

ریزش ابرو و راهکار های درمان آن- آکادمی نورینو

فهرست مطالب

آیا تا به حال مشکل ریزش ابرو را تجربه کرده‌اید و می‌خواهید بدانید که چرا این اتفاق رخ می‌دهد؟ آیا می‌خواهید بدانید که چگونه می‌توانید از ریزش ابرو جلوگیری کنید؟ آکادمی نورینو در این مقاله به بررسی علل و راه‌های درمان ریزش ابرو می‌پردازد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • 0 دلایل ریزش ابرو چیست؟
  • 0 پیشگیری از ریزش ابرو
  • 0 راه تقویت فولیکول‌های ابرو
  • 0 روش‌های درمان ریزش ابرو
  • 0 بهترین راهکار برای درمان ریزش ابرو

دلایل ریزش ابرو چیست؟

 عوامل مختلفی باعث ریزش ابرو می‌شود که شناخت آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بهترین راه درمان را پیدا کنید. در ادامه عوامل ریزش ابرو را بررسی می‌کنیم:

فرآیند طبیعی افزایش سن

 به تدریج با افزایش سن، موها نازک شده و به تدریج می‌ریزند که این ریزش در نواحی مختلف بدن مانند موهای سر، ابروها و مژه‌ها اتفاق می‌افتد. در واقع با پیر شدن بدن، تولید مو توسط بعضی از فولیکول‌های مو متوقف شده و ساقه مو ضعیف‌تر می‌شود. بنابراین افزایش سن یک دلیل طبیعی برای ریزش مو است.

مشکل هورمونی

گاهی عدم تعادل هورمون‌ها باعث ریزش ابروها می‌شود که ممکن است دلیل آن، یکی از موارد زیر باشد:

تیروئید

پرکاری یا کم کاری تیروئید هر دو عامل ریزش موهای ابرو هستند. به خصوص زمانی که تیروئید کم کار است. در این شرایط، ناحیه یک سوم بیرونی ابرو که به سمت گوش‌های می‌رود، دچار ریزش می‌شود.

بلوغ

در دوران بلوغ، تغییرات هورمونی بدن به طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند که ممکن است در برخی افراد به دلیل عدم تعادل هورمون‌ها، ابروها ریزش بیشتری پیدا کنند.

یائسگی

ریزش ابروها بعد از یائسگی به دلیل تغییرات عمده در هورمون‌های بدن است. سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون که دو هورمون مهم زنانه هستند، در دوران یائسگی کاهش می‌یابد و باعث نازک شدن موها می‌شود که ریزش ابروها را هم به دنبال دارد.

عفونت‌ها

عفونت‌های مختلفی باعث ریزش ابرو می‌شود که مهم‌ترین آن، عفونت رحم است.این عفونت که با ورود باکتری‌ها به واژن ایجاد می‌شود، باعث اختلال ترشح هورمون تیروئید و پرکاری آن و در نهایت ریزش مو و ابرو می‌شود.

بیماری‌های پوستی

از آنجا که مو از فولیکول‌های موجود در پوست رشد می‌کند، لازمه داشتن موهای سالم، پوست سالم است. برخی بیماری‌های پوستی باعث خارش و بثورات پوستی می‌شوند که در اثر ابتلا به آن‌ها به مرور پوست، ملتهب شده و ابروها می‌ریزند. بیماری‌های پوستی شایع که بر ریزش ابروها اثر می‌گذارد به شرح زیر است:

درماتیت آتوپیک یا اگزما

این بیماری التهابی پوستی باعث خارش شدید و قرمزی پوست شده و پوست را تحریک می‌کند. با خارش زیاد پوست، فولیکول‌های پوست ممکن است آسیب ببیند و رشد طبیعی مو دچار اختلال شود.

 

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک به دلیل وجود چربی زیاد در پوست ایجاد می‌شود که باعث ایجاد شوره در ابروها و ریزش آن‌ها می‌شود.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی در اثر تماس پوست با محرک‌های سمی ایجاد می‌شود که معمولا با احساس سوزش و خارش همراه است. در صورت بروز این بیماری در اطراف ابرو، پوست ملتهب شده و رشد ابرو متوقف می‌شود.

بیماری‌های خود ایمنی

زمانی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه شروع به حمله با سلول‌های خود بدن می‌کند، بیماری‌های خود ایمنی به وجود می‌آیند. بیماری‌های خود ایمنی باعث ریزش سکه‌ای یا کامل ابروها می‌شوند. این مدل از بیماری‌های خود ایمنی را در ادامه بررسی می‌کنیم:

پسوریازیس

این بیماری باعث تکثیر سلول‌های پوستی می‌شود. به گونه‌ای که لکه‌های قرمز و ضخیم روی پوست ایجاد می‌کند که دردناک هستند. این لکه‌ها، فولیکول مو را مسدود نموده و به مرور باعث توقف رشد ابرو می‌شوند.

آلوپسی

بیماری آلوپسی یا طاسی منجر به ریزش مو در سر و نواحی دیگر بدن مانند ابروها می‌شود.

آلوپسی آره آتا

بیماری آلوپسی آره آتا نوعی از اختلالات ایمنی است که در صورت ابتلا به آن، امکان ریزش قسمتی از مو یا ریزش ابروها وجود دارد. در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله کرده و باعث کند شدن و حتی توقف تولید مو به خصوص در کودکان می‌شود.

آلوپسی فیبروزان فرونتال

این بیماری، نوعی طاسی به شمار می رود و بیشتر بعد از یائسگی روی بدن اثر می‌گذارد که ابتدا ریزش ابروها و بعد موی سر، اتفاق می‌افتد.

لوپوس اریتماتوز دیسکوئید

این بیماری خود ایمنی و مزمن باعث ایجاد زخم‌های پوستی، به وجود آمدن جای زخم و ریزش ابرو و موی صورت می‌شود.

طاسی یونیورسالیس

این نوع طاسی نوعی آلوپسی است که به تدریج باعث ناپدید شدن موها در کل بدن می‌شود.

کمبود مواد مغذی

خوردن غذاهایی که تمام مواد مغذی را داشته باشند ضروری است و به ایجاد موهای سالم و سلامت پوست کمک می‌کند. کمبود یکسری از مواد مغذی باعث ریزش ابروها می‌شود:

کمبود ویتامین

بدن انسان برای انجام فعالیت‌های زیستی به ویتامین‌ها نیاز دارد. ویتامین‌ها و ریزمغذی‌هایی که بر رشد و تقویت موها اثر می‌گذارند. کمبود ویتامین‌های زیر بر ریزش ابرو و مو اثرگذار است:

  • 0 کمبود ویتامین A
  • 0 کمبود ویتامین B۱۲
  • 0 کمبود ویتامین C
  • 0 کمبود ویتامین E
  • 0 کمبود ویتامین D
  • 0 اسیدهای چرب امگا ۳

کمبود اسیدهای چرب به طور مستقیم بر ریزش ابروها تاثیر دارد. اسید چرب مورد نیاز بدن از ماهی، آجیل و سایر مغزها قابل تامین است.

کمبود روی

کمبود روی تاثیر زیادی بر ریزش ابرو و توقف رشد آن دارد. در صورتی که روی به اندازه کافی مصرف شود، شادابی و رشد موها را در تمام نقاط بدن اتفاق می‌افتد.

کمبود آهن

کمبود آهن بر ریزش مو و ابروها اثر می‌گذارد و وجود آن یک عنصر اصلی برای حفظ سلامتی مو است. حفظ سطح مناسب آهن در بدن مانع از ریزش مو شده و به سلامت مو و ابرو کمک می‌کند.

عوارض داروها

مصرف هر دارویی با یکسری عوارض جانبی همراه است که ریزش مو و ابرو از جمله این عوارض است. در صورت مشاهده ریزش ابرو ناشی از مصرف این گونه داروها به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از داروهایی که مصرف آن‌ها منجر به ریزش مو می‌شود عبارت است از:

آسیترتین

این داروی رتینوئیدی برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شود و مصرف آن، با ریزش مو و ابرو همراه است.

دارو فشار خون

 داروهای کلونیدین، کاپتوپریل، آتنولول و  پروپرانولول دارای عارضه جانبی ریزش ابرو هستند.

دارو ضد افسردگی و تثبیت کننده عاطفی

هالدول، ایمی پرامین، لیتیوم، پروزاک، آمی تریپتیلن و سینکوان (دوکسپین) از داروهای روان‌پریشی هستند که مصرف آن‌ها با  ریزش ابرو همراه است.

 داروهای تشنج

مصرف داروهای تشنج هم ممکن است در برخی افراد منجر به ریزش ابروها شود که این داروها فنی توئین (دیلانتین)، فنوباربیتال و والپروئیک اسید هستند.

مشکلات ژنتیکی

مشکلات ژنتیکی از دیگر دلایل ریزش ابرو است که در ادامه، مهم‌ترین آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

دیسپلازی اکتودرمی

این اختلال ژنتیکی نه تنها بر پوست، ناخن و دندان اثر می‌گذارد بلکه به موها هم آسیب وارد می‌کند و باعث کم پشتی و ریزش ابرو و مژه‌ها می‌شود.

سندرم نترتون

این بیماری، سیستم ایمنی بدن، پوست و حتی مو را تحت تاثیر قرار داده و موهای سر و ابرو را شکننده می‌کند. این اختلال خود را از زمان تولد نشان می‌دهد.

انگل های پوستی

انگل‌ها مشکلات زیادی در زمینه پوست و مو ایجاد می‌کنند که انگل دمودکس یکی از آن‌هاست که به پوست‌های چرب، جذب می‌شود. 

این انگل‌ها شبیه کرم هستند و زیستگاه آن‌ها در زیر پوست و فولیکول مو است. در صورت ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، رشد و تراکم جمعیت دمودکس‌ها بیشتر شده و باعث جوش، خارش، نازک شدن و ریزش موها می‌شود.

 بیماری کرم حلقوی

بیماری کرم حلقوی توسط قارچ‌های درماتوفیت ایجاد می‌شود که راش و ریزش مو را در ناحیه آسیب دیده به همراه دارد. لکه‌های قرمز و حلقوی از نشانه‌های آن است که اگر روی ابروها ظاهر شوند به تدریج ابروها ریخته و لکه طاسی باقی می‌ماند.

استرس و اضطراب

اضطراب و استرس باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی در بدن می‌شود. این تغییرات باعث می‌شود که به فولیکول‌های ابرو اکسیژن کافی نرسد بنابراین موهای ابرو ضعیف شده و به تدریج می‌ریزد.

زایمان و بارداری

در دوران بارداری و پس از زایمان، تغییرات شدید در سطح هورمون‌ها باعث ایجاد چرخه نامنظم در بدن می‌شود. این نوسانات بر رشد موها اثر گذاشته و باعث ریزش مو و گاهی ابرو می‌شود.

شیمی درمانی

شیمی درمانی به گونه‌ای انجام می‌شود که تمام سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند از جمله سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. به همین دلیل داروهایی که در زمان شیمی درمانی استفاده می‌شود، بسیار قوی بوده و علاوه بر سلول‌های سرطانی به سایر سلول‌های در حال رشد نیز حمله کرده و باعث ریزش مو و ابرو می‌شود.

ایجاد زخم یا تروما

بر اثر ضربه و تروما، بافت‌های اسکار در بدن ایجاد می‌شود که اگر این بافت‌های اسکار در قسمت ابرو به وجود بیایند باعث ریزش تدریجی ابروها می‌شوند.

برداشتن بیش از حد ابرو

برداشتن ابرو به صورت مداوم باعث ضربه به فولیکول ابرو شده و ممکن است رشد مو در آن نقطه را متوقف کند.

استفاده زیاد از لوازم آرایشی

 استفاده بیش از حد از لوازم آرایش به خصوص لوازم آرایش بی کیفیت و نامرغوب مانند صابون لیفت ابرو علاوه بر خراب شدن پوست باعث ریزش ابرو می‌شود.

پیشگیری از ریزش ابرو

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم، افزایش سن باعث کم‌پشت شدن ابروها می‌شود پس قبل از رسیدن به این مرحله، اقدامات پیشگیرانه در جهت جلوگیری از ریزش ابرو را انجام دهید:

  • 0 ابروهای خود را زیاد اصلاح نکنید.
  • 0 از غذاهای پروتئینی استفاده کنید.
  • 0 مواد غذایی حاوی امگا۳، آهن، روی، ویتامین های A، C وE را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • 0 روش‌های کنترل استرس را یاد بگیرید.
  • 0 از لوازم آرایش با کیفیت و برندهای معتبر برای ابروها استفاده کنید.
  • 0 برای پاک کردن آرایش هم از لوازم آرایش معتبر استفاده کنید.
  • 0 هنگام پاک کردن آرایش به ابروها فشار وارد نکنید.

شیمی درمانی

شیمی درمانی به گونه‌ای انجام می‌شود که تمام سلول‌هایی که به سرعت تقسیم می‌شوند از جمله سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. به همین دلیل داروهایی که در زمان شیمی درمانی استفاده می‌شود، بسیار قوی بوده و علاوه بر سلول‌های سرطانی به سایر سلول‌های در حال رشد نیز حمله کرده و باعث ریزش مو و ابرو می‌شود.

 

راه تقویت فولیکول های ابرو

محصولات تقویتی زیادی در بازار برای ابروها وجود دارد که برخی شیمیایی و برخی طبیعی هستند. محصولات طبیعی، سازگاری بیشتری با بدن داشته و اغلب ضد حساسیت‌اند. برای تقویت ابروها و درمان مشکلات ریزش ابرو می‌توانید از مواد و روش‌های زیر استفاده کنید:

استفاده از روغن های گیاهی

روغن‌های گیاهی خاصیت فوق‌العاده‌ای بر رشد ابروها دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

روغن کرچک

روغن کرچک برای سلامتی پوست و تقویت ابرو بسیار مناسب است. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا۶ است که به بهبود گردش خود در ریشه مو کمک می‌کند.

روغن نارگیل

روغن نارگیل به عنوان یک ماده عالی برا رشد مو و تقویت ابرو باعث کاهش ریزش ابرو و قوی شدن فولیکول‌های مو می‌شود. این روغن منبع غنی از اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان است که خواص درمانی، ضد میکروبی و مواد مغذی برای پوست و مو دارد.

روغن زیتون

روغن زیتون یک ماده گیاهی مناسب برای ترمیم و تقویت ابروهاست. این ماده به نرمی، حفظ رطوبت و ترمیم موها کمک نموده و از فولیکول‌های مو محافظت می‌کند. مهم‌ترین خاصیت روغن زیتون این است که هورمون ریزش مو را متوقف می‌کند.

روغن آرگان

روغن آرگان علاوه بر کمک به رشد موها، ظاهر و رشد ابروها را نیز بهبود می‌دهد. در صورت استفاده مرتب از روغن آرگان، ریزش مو درمان شده و ابروها تقویت می‌شوند.

روغن فندق

روغن فندق یکی از بهترین روغن‌های طبیعی است که با خواص اکسیدانی خود، منافذ پوست را پاکسازی نموده و فولیکول‌ها را تقویت می‌کند. این روغن باعث افزایش جریان خون در ناحیه ابرو شده و مواد مغذی را به فولیکول ابرو منتقل می‌کند.

 روش‌های درمان ریزش ابرو

روش‌های درمان ریزش ابرو را در ادامه بررسی می‌کنیم:

روش های درمانی زیبایی

بهترین راه درمان و همیشگی ریزش ابرو استفاده از روش‌های زیبایی است که در ادامه، بیشتر با آن آشنا می‌شوید:

کاشت ابرو

روش کاشت ابرو شامل طراحی، ایجاد شکل و حالت‌دهی به ابروهاست. کاشتن ابرو باعث می‌شود زیبایی چهره بیشتر شده،‌ابروها پرپشت‌تر شود و حالت‌های نامناسب ابرو شما و همچنین نواقص ابرو ترمیم شود.

میکروبلیدینگ

میکروبلیدینگ یکی از بهترین‌ روش‌های رفع نواقص و پر کردن ابروهاست که با این روش می‌توان فرم ابروها را اصلاح نمود. کسانی که ابروهای نامتقارن یا نازک دارند ولی علاقه‌ای به کاشت ابرو ندارند، می‌توانند از خدمات میکروبلیدینگ استفاده کنند.

میکروپیگمنتیشن

میکروپیگمنتیشن نوعی آرایش دائم است که رنگ در ناحیه ابرو کاشته می‌شود تا نواقص آن برطرف شود. رنگ با سوزن‌های دستگاه میکروپیگمنتیشن داخل پوست کوبیده و کشت می‌شود. در نهایت خطوطی به زیبایی و ظرافت موهای ابرو روی صورت ایجاد می‌گردد.

روش های دارویی

 یکی از روش‌های مناسب برای درمان ریزش ابرو مراجعه به پزشک و شناسایی علت آن است. در صورت مراجعه به پزشک یکی از داروهای زیر ممکن است برای شما تجویز شود:

  • 0 ماینوکسیدیل
  • 0 سیستین ب 6
  • 0 آنترالین
  • 0 لاتیس
  • 0 مکمل های غذایی
  • 0 کورتیکواستروئیدها
  • 0 بیماتوپروست موضعی

بهترین راهکار برای درمان ریزش ابرو

در این مقاله، روش‌های مختلف درمان ریزش ابرو را بیان کردیم. در بین این روش‌ها استفاده از روغن‌ تقویتی، کمی زمان‌بر است و ممکن است بعد از ۲ تا ۳ ماه شما را به نتیجه دلخواهتان برساند. استفاده از داروها هم همواره با عوارض جانبی همراه است. پس بهتر است یک روش دائمی و کم ضرر برای حفظ زیبایی ابروهای خود انتخاب کنید. بین روش‌های زیبایی، کاشت ابرو هزینه زیادی دارد اما میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن از راه‌های ارزان و راحت برای حفظ زیبایی ابروهاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ریزش ابرو و راهکار های درمان آن- آکادمی نورینو